Våra glas
Det var en ung man ifrån Bjuf som hade en kvinna så ljuv. När hon släckte hans törst var hans längtan dock störst till en dram ur ett glas ifrån Skruf
| Till Hasse på 60-årsdagen
Vår jubilar ifrån Täby och Ella Vet allt om att whisky framställa Med orubblig vilja har Hans-Åke Lilja gjort en konst av att hälla och drälla
|
Vår haggis
Firma Får & Flyg uti Trögden ger oss råvaror som står på höjden, av det bästa från lamm, kan vi se´n hacka fram nå´t som upplevs som rena fröjden
Doften, smaken hos inälvsmaten, låt den finnas på alla faten, i vart hem och vart hus, i kristallkronors ljus. Det ger klirr uti WAS-bankomaten!
| Bussbaren
Akademin som är skapt för de bästa har lärt oss att förstklassigt festa, I en bussbar med stil som i liter per mil i procent glänser över det mesta.
Med Helge och Hasse i par det sällan blir någonting kvar Av allt vin och all sprit som dom hällt hit och dit, så en WAS-helg blir långt ifrån vit
|
15-årsjubileum
I Vor-Pommerns Bad Doberan, en yngling så fager och grann, efter femton års stoj med fest, glam och skoj nu har mognat och dubbats till man
| En hyllning till 15-åringen
En ex-president önskar hylla vår akademi som ska fylla femton år, men jag spår att i än många år den vår fritid med fest ska förgylla
|
Rostock
Till Rostock vid Mecklenburgs kust reste WAS med en uttalad lust att få fira med mat och få tömma ett fat med en smakrik och vällagrad must
Där i Rostock sydväst om Stralsund satt WAS med en hogshead så rund, med cask strength däri, skulle samvaron bli en med damerna högtidlig stund
| Från en som inte var med
En Nilsson som ej kan va´ där vill ändå få njuta sin share, den som därför har lust att från Nord-Tysklands kust föra hem den, blir evigt mig kär
Du Ulf ifrån Roslagens skär som även min andel hembär, jag önskar att Du och Din älskliga fru, vill komma och njuta den här!
|
Går det att få in ekfatet i huset?
Vårt fat ifrån Arran runt magen mäter tre tum mer än vid kragen. Vet man omfånget där, en lätt match det är och svaret är klart såsom dagen!
Men då kragmåttet ej är bekant, blir allt ovan helt ointressant. Därför mät upp dess längd, höjd och bredd, vikt och mängd, tryck se´n hårt emot dörrhålets kant
| Tvättning av ekfat
Med vårt fat och dess dimension och med allas vår ambition att intet flyr bort eller trä´t blir för torrt tjugo liter är lagom ranson! |
Jubileum Ett hundra möten
Hundra möten med whisky i glas har förflutit i vänkretsen WAS akademisk och fin, ratar cognac och gin medan inälvor gärna fördras
Destillat utav torvrök och malt, där bröderna provsmakat allt kan lukta som kåda, ger gomseglen klåda, med ruset som lyckans gestalt
| En spontan limerick vid årsmötet 2009
Haggis med muskot som krydda producerad i Nilssons hydda av lunga, lever och hjärtats blod så helt berusande mjuk och god ska levereras i vommar sydda
|
Inför matlagningsfinalen
Tre kockar som framgång vill finna, där det ej finns en endaste kvinna, som tjatar om salt, peppar, kryddor, ja allt. Till Växjö vi far för att vinna
| Inför 20-årsjubiléet
En yngling med slott som rutin fick krav att som värd klä sig fin. Lyfte smokingen fram, blåste bort lite damm, kom i allt med en tillfredsställd min |
Spontant vid klubbmöte
Med början på boulespelsplan i sällskap med A-lagsjapan Se´n Jasminen med mat och med whisky från fat alla goda, men dyra som fan
| Avgående ordförande Ulf
Vår vän Ulf ifrån Roslagens famn, nu för alltid ett minnesvärt namn. Ständigt stärkt av en dram, har han klubbat sig fram till de avsuttnas slutliga hamn
|